Vandringsresa till Småland 2020

Klubbens vandringsresa till Alvesta i Småland den 3 – 8 augusti 2020.

BF Billingens Vandringsklubb har varit på vandringsresa under en vecka till Alvesta i Småland. Första kvällen vid middagen fick vi besök av Bertil Olsson som berättade om Alvesta, Vilhelm Moberg och Huseby Bruk. Vi har vandrat på två olika delar av Utvandrarleden, dels från Ljuder till Hantverksbyn Korrö, dels från Flåboda till Konga. Vid starten från Flåboda besökte vi först Södras plantskola där Martin Persbeck berättade om hur man driver upp tall- och granplantor från frön. Vi vandrade också på Sigfridsleden från Åryd mot Växjö samt runt Mellansjön och Kojtasjön i Alvesta kommun. Ett besök på Huseby Bruk på fredag eftermiddag var uppskattat. Där finns stora områden med fina trädgårdar och växter. Det var inte öppet på slottet på grund av Corona-viruset, men guiden Tommy Bordon berättade utomhus om brukets historia och dess ägare.

Med en stor buss, där deltagarna hade sin fasta plats, kunde Folkhälsomyndighetens råd om avstånd upprätthållas. Tillgång till handsprit fanns vid båda ingångarna på bussen. På hotellet dukades det med avstånd. Städning fick man begära om man ville ha, för att inte personal skulle komma in på rummet. Deltagarna var mycket nöjda och vi från vandringsklubben är glada att det gick att genomföra resan.

Middag första kvällen på Hotel Rådmannen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.