– Verksamhetsberättelse 2017

BF Billingens Vandringsklubb 2017

Vandring

Vandringar under året

Den 22:a säsongen för 1-milavandraringarna har föreningen varit huvudarrangör för 24 st vandringar, varav klubben själv svarat för 6 st: Logården i Odensåker, Åbrovallen Ulvåker, Hagelbergs bygdegård Tåstorp, Albionstugan Stenstorp, Källåsen Blomster Horn och Finnhovi, Finska föreningen i Skövde.

Antal personer som deltagit i vandringarna har varit 120 i snitt. Våren är den tid som lockar flest deltagare. Flera nya vandrare har tillkommit även i år. 29 personer hade gått minst 20 vandringar under året (10 på våren och 10 på hösten) och de deltog därmed i lottningen om vem som skulle bli Årets vandrare 2017. Årets vandrare blev Gunnar Wilhelmsson. Han fick förutom äran ett presentkort på Intersport och diplom. Diplom samt en extra vinst fick även de övriga 21 som var med och tävlade om att bli Årets vandrare. Fyra deltagare som vunnit resan var med till Uppland 31 juli 2017. En träningsvandring, för resenärerna till Uppland samt medlemmar, genomfördes den 2 juli från Sparresäter i Lerdala med 25 deltagare. Sune Svensson var vandringsledare.

Gångtävlingar

Resultat 2017 Per-Åke Lindkvist:

Inne SM Karlstad 1 april 3000 m  H 75         1:a  21.52

Kalmar Gångtrofe´ 13 maj 5 km veteraner    1:a  36.42 

Tips- och bingopromenader

16 tips- och bingopromenader har genomförts på Åbrovallen i Ulvåker i samarbete med Ulvåkers IF med i snitt 40 personer per gång.

Vandringsresa

Årets resa gick till Sigtuna i Uppland 6 dagar (34 deltagare). På vägen till Sigtuna gjordes ett stopp i Enköping för att besöka Drömparken. Första kvällen kom guiden Eva Hjelmer och berättade om Sigtunas historia. En dagsutflykt gjordes till Uppsala. Sista kvällen bjöds på en musikalisk underhållning av operasångarna Josefin Cederwall och Peter Tornberg.

Tre vandringsdagar genomfördes:

  • Från Bålsta till Skokloster
  • Från Härjarö till Ekholmen
  • Från Rosersbergs slott till Sigtuna.

Dessutom kunde de som ville vandra från Gamla Uppsala in till Domkyrkan.

Hemresan gick via ITAB i Surahammar för att handla fritidskläder.

Reseträffar

En träff har hållits för resenärerna inför resan till Uppland den 9 juli och den 29 oktober var det återträff.  Båda tillfällena var på Åbrovallen i Ulvåker och vid återträffen visades film från Uppland av Gunilla Engström som är medlem i föreningen. Då lämnades även information om 2018 års vandringsresa som går till Nyköping i Sörmland.

Fysisk aktivitet på recept

Föreningen står med i skriften ”Lättmotionsaktiviteter i Skövde kommun”.

Hemsidan bfbillingen.se

Föreningens hemsida vandringsdelen uppdateras varje vecka under vandringssäsong liksom på Facebook.

Representation i Västergötlands Gång och vandrarförbund

Föreningen är representerad genom Per-Åke Lindkvist, ordförande, och Sune Svensson, ledamot, i styrelsen för Västergötlands Gång och Vandrarförbund. Gunnel Svensson var ombud vid årsmötet i Vara. Gunnel Svensson är också med i valberedningen.

Information om vandringar

Information om föreningens vandringar har annonserats under Föreningsnytt i SLA (Skaraborgs Allehanda), varit införda på föreningens hemsida och på Facebook, på Svenska Gång- och Vandrarförbundets hemsida. Dessutom har följande föreningar haft med respektive vandring i sina aktivitetsprogram: Logårdens Hembygdsförening och Fågelvägen. Affischer har satts upp i samhällen runt om Skövde samt Turistbyrån, Kommunverkstaden, Volvo, Intersport. Tips- och bingopromenaderna har annonserats under Föreningsnytt i SLA.

Presentation av föreningen

Presentation av föreningens verksamhet, förutom vid vandringarna, har genomförts vid träffarna för resenärer och vid möte med arrangörsföreningarna.

Lärträffar

  • 6 lärträffar genomfördes under dagarna i Sigtuna.
  • 1 lärträff för arrangörsföreningarna, genomfördes den 15 november på Åbrovallen i Ulvåker, för utvärdering av året som gått och planering inför 2018.

Kulturarrangemang

Kulturarrangemang har genomförts före, under och efter resan till Sigtuna, vid sammanlagt

5 tillfällen.

Medlemmar

Vandringssektionen har under året haft 73 medlemma

Referat i tidningar

Referat från 1-milavandringarna varje vecka, vandringsresan, informationsträffar och träningsvandring för resenärer och arrangörsträffen har varit införda på Vandringsklubbens hemsida, på Facebook, i SLA och på Skövde Nyheter(SN) hemsida.

/Gunnel Svensson 2018-01-22

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>