Vandringsresor 2013

Vandringsresorna 2013

Vandringsresan till Västmanland

På resan till Västmanland bodde vi i Fagersta på Brukshotellet och därifrån åkte vi med bussen till olika platser. Vi besökte Norberg där vi bl a passade på att äta Tangotårta på Elsa Anderssons snart 100-åriga konditori. Vi vandrade från Hemshyttan till Bråfors med guide som berättade om järnmalmsbrytningen och besökte Brategården med vackra vägg- och takmålningar från 1700-talet. En vandring gick från Semla i Fagersta till Klackberg och Fliken vid Norberg. Det fanns också möjlighet att gå delar av sträckan. Vi besökte och guidades även på Engelsbergs bruk och Oljeön samt Sala Silvergruva. På hemresan besökte vi trästaden Nora och Rosengården.

Besök i Sala Silvergruva 

Vandringsresan till Tyskland 

Resan gick till staden Wernigerode i Harzområdet. Vi besökte även Quedlingburg och Goslar, alla tre mycket fina städer med många korsvirkeshus, speciellt i Goslar (ca 1500). Vi provade på att åka den smalspåriga järnvägen till Drei Annen och därifrån vandrade vi på Häxstigen. Några av oss åkte ytterligare en gång på järnvägen för att ta oss upp till Brocken, medans några andra vandrade upp från Drei Annen. På hemvägen besökte vi Walsrode fågelpark, en fantastisk park med 650 olika fågelarter.

DSCN0336

Guidning i Goslar

Träff inför resan till Tyskland

I förberedelserna inför årets vandringsresor till bl a Tyskland med BF Billingens Vandringsklubb och Fritidsföreningen i Skövde kommun träffades deltagarna under onsdagskvällen. Bengt Ohlsson från Forellenresor och reseledaren Yvonne Holmdahl informerade om resmålet.

 Deltagarna studerar kartan över Tyskland

 Gunnel Svensson BF Billingens VK, Bengt Ohlsson, Yvonne Holmdahl och Christina Svensson Fritidsföreningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.