Vandringsresor 2012

Vandringsresor 2012

Resa till Blekinge

Deltagarna vid avresan från Karlshamn

Vandringsresa till Blekinge med BF Billingens Vandringsklubb och Fritidsföreningen i Skövde kommun genomfördes den 6-11 augusti. Ankomstdagen gjordes en stadsvandring i Karlshamn med guide som berättade om utvandringen, Alice Tegnér och Karlshamnspunschen m m. Dag två en vandring utmed Mörrumsån, 25 km för de som gick längst. Dag tre en vandring över Ryssberget till Sölvesborg, ca 15 km. Tredje dagen en härlig båttur till Tjärö. På båten fick vi sällskap av Margareta Stenudd som tidigare varit stugvärd på STF:s vandrarhem på ön. När vi kom iland berättade hon för oss om Tjärös historia. På ön fanns kortare vandringsleder, där deltagarna fritt fick välja och det blev även havsbad för en del. Femte dagen gick vandringen från Järnaviks hamn till Ronneby Brunn, ca 24 km. Vid samtliga vandringar fanns möjlighet att gå kortare sträckor, då bussen hämtade upp på vissa ställen. Några passade på att bada på Ronnebybrunnsbadet.  Sista dagen gick färden till Svalhult norr om Bräkne-Hoby, för att med hästskjuts åka till en grillplats där vi fick en grillmåltid. Därefter gick resan åter till Skövde.

———-

Resa till Österrike

Besök vid Hintertuxglaciären

Forellenresor arrangerade för BF Billingens VK och Fritidsföreningen i Skövde kommun  en vandringsresa   till

Zillerdalen i Österrike den 14 – 23 juli 2012

Vi bodde med halvpension på Hotel Zum Pinzger som ligger i den pittoreska byn Stumm, som är belägen ca 6 mil öster om Innsbruck och som längst in i dalen gränsar till Italien. Det vänliga, familjeägda hotellet erbjuder ett lugnt och idylliskt läge i byn. Stumm är den äldsta byn i dalen och man har bevarat många mycket gamla byggnader. Vi gjorde bl a en uppskattad byvandring med vår värdinna på hotellet som berättade byns historia. Efter vandringen bjöd hotellet på kaffe och nybakad kaka.

Vädret var på vår sida de första dagarna och då gjorde vi vandringar längst in i dalen och var även upp på Hintertuxglaciären. Vi gjorde sedan en uppskattad utflykt till Salzburg. På hemvägen från Salzburg blev det åska och regn, så även på kvällen och som en följd av regnet dimma över bergen, så de två sista dagarna blev det vandringar i dalen, besök i Mayrhofen och en del valde att göra cykelturer.

————

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.