4 juni – 1-mila och 5 km, Hagelbergs Bygdegård Säsongsavslutning – Välkomna!

Start 08.00 – 10.00 från Hagelbergs Bygdegård, med Billingens Vandringsklubb som arrangör. Avgift 50 kr. Dagsvinster, reselotteri. Billig fika. Utlottning av resepresentkort

Info: 070-544 32 72, en.mila@telia.com, Facebook: Billingens Vandringsklubb.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Kallelse till extra årsmöte 27 maj

Välkommen till ett extra årsmöte med anledning av styrelsens förslag till nya stadgar. Behov av ändring i befintliga stadgar är nödvändigt för att vi ska få ansluta oss till Svenska Friidrottsförbundet, vilket vi beslutade att göra vid ordinarie årsmöte. Detta då Svenska Gång och Vandrarförbundet har lagts ner och numera ingår i Svenska Friidrottsförbundet.

Stadgarnas grund är fortsatt baserad på den stadgemall som Riksidrottsförbundet (RF) tillhandahåller men är anpassad efter de behov föreningen har.

När?  27 maj kl 10:30.
Var? Gemensamhetslokalen, BRF Norrmalms Trädgårdsstad, Mariehovsvägen 34 Skövde.
Hur?  Anmäl att du kommer via en.mila@telia.com,

Varmt välkomna!
Billingens Vandringsklubb, styrelsen

Befintliga stadgar

Förslag till nya stadgar

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vandring i Horn

Onsdagen den 19 april samlades stavgångsgruppen i Horn som vanligt vid Kyrkstugan kl 10.00. Denna gång hade vi bestämt att ta med vårt fika och vandra till Horns lada för att se om backsipporna börjat blomma. Jättefint väder, solen sken från klarblå himmel och backsipporna blommade för fullt. Vi kunde sitta på slänten och fika med backsipporna vid sidan av oss. Sedan blev det en skön vandring tillbaka till Kyrkstugan.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Årsmöte för Billingens Vandringsklubb

Billingens Vandringsklubb höll på måndagen den 27 mars årsmöte på Åbrovallen i Ulvåker. Ordförande Karin Svensson hälsade alla välkomna och inledde årsmötet. Till mötesordförande valdes sedan Göran Banck. Verksamhetsberättelsen för året som varit gicks igenom och vi konstaterade att antalet starter under året blev 2412, något färre än året innan. 2022 års vandrare blev Tomas Jernberg, en flitig vandrare under många år.  Därefter lästes revisionsberättelsen upp. Årsmötet lämnade styrelsen ansvarsfrihet för 2022. Karin Svensson omvaldes som ordförande för föreningen.

Övriga i styrelsen är Rose-Lill Pettersson, Agneta Johansson, Christina Svensson, Malin Johansson, Caba Dostan och Anders Gustafsson och som suppleanter Edit Dostan och Tomas Jernberg. Den stora förändringen under årsmötet var att det beslutades att föreningen skulle ansöka om medlemskap i Svenska Friidrottsförbundet. Detta då Svenska Gång och Vandrarförbundet vid sitt årsmöte den 18 mars 2023 beslutade om ett samgående med Svenska Friidrottsförbundet och därmed upphöra som eget förbund.

Till sist var alla punkter avverkade på dagordningen. Göran Banck tackade för förtroendet att leda årsmötet och erhöll för detta en blomma och en varm applåd. Gunnel Dahlström som slutar som ledamot avtackades också med en blomma och en applåd. Därefter vidtog sedvanligt fika med kaffe och fikabröd. Sedan följde det konstituerande mötet där Rose-Lill Pettersson valdes till vice ordförande, Agneta Johansson till kassör och Christina Svensson till sekreterare för 2023.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Stavgång i Horn

Snö och kyla hindrar inte stavgångsgruppen i Horn från att som vanligt på onsdagar samlas vid  Kyrkstugan och gå en vandring på ca en timma. Så också denna onsdag efter den stora snömängd som föll under tisdagen. Vi var åtta damer som tog oss runt, denna gång på väg, eftersom snödjupet i skogen var lite för mycket. Framme vid kyrkstugan smakade det extra gott med kaffe och tillbehör, som var och en tar med sig. Fikat intogs som vanligt vid grillplatsen i parken vid kyrkan. Där har vi fikat sedan pandemin började och fortsätter på det viset nu också. Vi fick en härlig stund i det strålande solskenet och de vackra vyerna med den fina vita snön.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Kallelse till årsmöte

Årsmöte för Billingens Vandringsklubb

Tid:                     Måndagen den 27 mars 2023 kl 19.00

Plats:                  Åbrovallen Ulvåker

Ärenden:          Enligt stadgarna. Handlingar finns att tillgå vid mötet.

Vi bjuder på fika. Välkomna!

Styrelsen

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Nya klubbmössor/kepsar

För att profilera vandrarklubben har vi köpt in mössor och kepsar med vandrarklubbens logga. Mössorna finns i rött, blått, grönt, lila och rosa och kepsarna är svarta. Dessa kommer att finnas till försäljning vid vandringsstarten den 19 mars på Åbrovallen och vid kommande vandringar där Billingens Vandringsklubb är arrangör. Pris för keps/mössa är 75kr/st för medlem och 150kr/st för icke medlem.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

1-milavandringarna startar åter den 19 mars 2023 Från Åbrovallen, Ulvåker

Se alla vårens vandringar under Vandringsdatum

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vandringsresan till Dalsland 2023

Vandringsresan är redan fulltecknad, det tog bara några dagar.

För den som är intresserad kan man ställa sig på väntelista, om det skulle bli några återbud.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Föreningsträff

Onsdagen den 9 november anordnade Billingens Vandringsklubb den årliga träffen med föreningarna, som är medarrangörer för 1-mila, på Åbrovallen i Ulvåker. Till att börja med bjöds alla deltagarna på landgång, kaffe och kaka. Därefter följde en utvärdering och ekonomisk redogörelse för årets vandringar. Vandringarna för 2023 beslutades och startar på Åbrovallen i Ulvåker den 19 mars. Information lämnades också om att nästa års vandringsresa blir till Dalsland.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar