Vandringsresan till Kalmar och Öland 2024

Intresset för vandringsresan är mycket stort, så resan är redan fulltecknad.

Den som är intresserad av att vid eventuellt återbud följa med, kan skicka in intresseanmälan till föreningen.

Billingens Vandringsklubb

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Återträff för deltagarna i vandringsresan till Dalsland

I oktober månad ordnade Billingens Vandringsklubb en återträff för deltagarna i vandringsresan till Dalsland 31 juli till 5 augusti. Vi träffades på Åbrovallen i Ulvåker och nästan alla av de 45 deltagarna kunde komma, men några var tyvärr sjuka.

Träffen började med att Agneta Johansson hälsade välkommen och bad Margareta Sandin berätta om den bild som hon skickat till Skogssällskapet, som hade utlyst en tävling om ”Årets knasigaste träd i alla landskap i Sverige”. Margaretas bild hade blivit vald för Dalsland. Agneta visade sedan den film som hon sammanställt med bilder och filmer från resan. Filmen blev mycket uppskattad. Därefter följde en god måltid med delikatessfat från ICA-blomman i Stöpen. Därefter avslutning med kaffe och kaka. Nästa års vandringsresa kommer att gå till Kalmar och Öland. Inbjudan kommer att skickas ut till medlemmarna på mail så snart den är klar.

Ordförande Karin Svensson delade ut blommor till vår duktiga chaufför Jeanette Svensson och till Agneta Johansson för den fina filmen och visningen.

Bild: Årets knasigaste träd i Dalsland (En gran med älgformation)

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Välkomna till säsongsavslutningen den 29 oktober för 1-mila och 5 km

Start 08.00 – 10.00 från Finnhovi, Finska föreningen, V Ryd Skövde med Billingens Vandringsklubb som arrangör. Utlottning av resepresentkort samt korande av Årets vandrare bland de som gått minst 10 gånger på våren och minst 10 gånger på hösten.

Avgift 50 kr. Dagsvinster, reselotteri. Billig fika.

Info: 070-544 32 72, en.mila@telia.com, Facebook: Billingens Vandringsklubb

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vandringsresa till Dalsland

Söndagen den 9 juli var det en träff på Åbrovallen för deltagarna i Billingens Vandringsklubbs resa som den 31 juli går till Dals Ed i Dalsland. Till träffen kom 39 av de 45 deltagarna för att få information om resan. De som inte kunde närvara fick informationen via mail. Deltagarna hälsades välkomna av ordförande Karin Svensson. Därefter presenterades programmet för resan. Kartor på de planerade vandringarna var uppsatta på väggen så att alla kunde se. Under resan kommer det att bli vandringar i Tresticklans nationalpark, på Pilgrimsleden eller Ronjalandsleden, vid Baljåsen-Orsberget och i Bengtsfors. Dessutom blir det en kanalresa på Dalslands kanal. Efter informationen kunde deltagarna välja att gå en vandring i skogen runt Åbrovallen, 3 eller 5 km.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Billingens Vandringsklubb tackar alla medverkande föreningar och alla deltagare i vårens vandringar och önskar er alla en bra sommar! Och välkomna till starten den 13 augusti då 1-mila och 5 km startar från Skogsbovallen i Tidavad

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

4 juni – 1-mila och 5 km, Hagelbergs Bygdegård Säsongsavslutning – Välkomna!

Start 08.00 – 10.00 från Hagelbergs Bygdegård, med Billingens Vandringsklubb som arrangör. Avgift 50 kr. Dagsvinster, reselotteri. Billig fika. Utlottning av resepresentkort

Info: 070-544 32 72, en.mila@telia.com, Facebook: Billingens Vandringsklubb.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Kallelse till extra årsmöte 27 maj

Välkommen till ett extra årsmöte med anledning av styrelsens förslag till nya stadgar. Behov av ändring i befintliga stadgar är nödvändigt för att vi ska få ansluta oss till Svenska Friidrottsförbundet, vilket vi beslutade att göra vid ordinarie årsmöte. Detta då Svenska Gång och Vandrarförbundet har lagts ner och numera ingår i Svenska Friidrottsförbundet.

Stadgarnas grund är fortsatt baserad på den stadgemall som Riksidrottsförbundet (RF) tillhandahåller men är anpassad efter de behov föreningen har.

När?  27 maj kl 10:30.
Var? Gemensamhetslokalen, BRF Norrmalms Trädgårdsstad, Mariehovsvägen 34 Skövde.
Hur?  Anmäl att du kommer via en.mila@telia.com,

Varmt välkomna!
Billingens Vandringsklubb, styrelsen

Befintliga stadgar

Förslag till nya stadgar

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vandring i Horn

Onsdagen den 19 april samlades stavgångsgruppen i Horn som vanligt vid Kyrkstugan kl 10.00. Denna gång hade vi bestämt att ta med vårt fika och vandra till Horns lada för att se om backsipporna börjat blomma. Jättefint väder, solen sken från klarblå himmel och backsipporna blommade för fullt. Vi kunde sitta på slänten och fika med backsipporna vid sidan av oss. Sedan blev det en skön vandring tillbaka till Kyrkstugan.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Årsmöte för Billingens Vandringsklubb

Billingens Vandringsklubb höll på måndagen den 27 mars årsmöte på Åbrovallen i Ulvåker. Ordförande Karin Svensson hälsade alla välkomna och inledde årsmötet. Till mötesordförande valdes sedan Göran Banck. Verksamhetsberättelsen för året som varit gicks igenom och vi konstaterade att antalet starter under året blev 2412, något färre än året innan. 2022 års vandrare blev Tomas Jernberg, en flitig vandrare under många år.  Därefter lästes revisionsberättelsen upp. Årsmötet lämnade styrelsen ansvarsfrihet för 2022. Karin Svensson omvaldes som ordförande för föreningen.

Övriga i styrelsen är Rose-Lill Pettersson, Agneta Johansson, Christina Svensson, Malin Johansson, Caba Dostan och Anders Gustafsson och som suppleanter Edit Dostan och Tomas Jernberg. Den stora förändringen under årsmötet var att det beslutades att föreningen skulle ansöka om medlemskap i Svenska Friidrottsförbundet. Detta då Svenska Gång och Vandrarförbundet vid sitt årsmöte den 18 mars 2023 beslutade om ett samgående med Svenska Friidrottsförbundet och därmed upphöra som eget förbund.

Till sist var alla punkter avverkade på dagordningen. Göran Banck tackade för förtroendet att leda årsmötet och erhöll för detta en blomma och en varm applåd. Gunnel Dahlström som slutar som ledamot avtackades också med en blomma och en applåd. Därefter vidtog sedvanligt fika med kaffe och fikabröd. Sedan följde det konstituerande mötet där Rose-Lill Pettersson valdes till vice ordförande, Agneta Johansson till kassör och Christina Svensson till sekreterare för 2023.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Stavgång i Horn

Snö och kyla hindrar inte stavgångsgruppen i Horn från att som vanligt på onsdagar samlas vid  Kyrkstugan och gå en vandring på ca en timma. Så också denna onsdag efter den stora snömängd som föll under tisdagen. Vi var åtta damer som tog oss runt, denna gång på väg, eftersom snödjupet i skogen var lite för mycket. Framme vid kyrkstugan smakade det extra gott med kaffe och tillbehör, som var och en tar med sig. Fikat intogs som vanligt vid grillplatsen i parken vid kyrkan. Där har vi fikat sedan pandemin började och fortsätter på det viset nu också. Vi fick en härlig stund i det strålande solskenet och de vackra vyerna med den fina vita snön.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar