Alliansen

ALLIANS AVSLUTNING 2017

”The place to be”
Lördagen den 23 september hade Alliansen sin årliga avslutning, för sjätte året i rad träffas vi inom alliansen för social samvaro, prisutdelning, föredrag, auktion på skänkta duvor, lotteri, försäljning av duvprylar, kaffe och lunch!
Årets värdar var BF Billingen och platsen för vår träff var Altuna Bygdegård i Ulvåker, träffen startades upp vid 10:00 och vi var runt ett 40-tal som hade letat sig fram till bygdegården. Många kända ansikten, några nya vilket är väldigt glädjande, fanns representanter från Malmö i söder, Göteborg i väst, från Värmland, Hofors, Västerås, Örebro, Stockholm, Nyköping, Norrköping, Eskilstuna, Hova samt givetvis arrangör klubben BK Billingens medlemmar.

Efter intagande av kaffe och smörgås inledde Åke Petersson med att berätta lite hur agendan för dagen ser ut och hälsade oss alla välkomna till årets träff.allians2017_1

Åke inledde med att berätta om allianstävlingarna och dess upplägg och att det var för sjätte året i rad vi har arrangerat både tävlingar och alliansträff, öppnade även upp för frågestund om alliansen, då allt verkade kristallklart så avslutades det med att eventuella frågor eller önskemål inom alliansen kunde under hösten ställas till Åke Petersson eller Lasse Löfgren.

Allians2017_2

Vi är många som lider av falkar och hökar under året, en som verkligen har lagt ned mycket tid på detta problem är Benny Lyckevall som höll ett synnerligen intressant föredrag om problemet!
Undertecknad höll därefter ett kort anförande om Nyköpings BK 80 medlem Pontus Erikssons kommande projekt, där vi under nästa säsong kommer att kunna följa våra duvors väg hem till slaget via GPS ring som fästs på duvans fot….redovisning kommer under nästa säsong utlovades!

Stig Andersson representant för Sveriges domarkår tillsammans med Hans Petersson visade och berättade hur de bedömer duvorna på utställning, samt önskade oss alla välkomna på VBF utställningar.

Efter en kort bensträckare så var det Svante Perssons tur att hoppa upp på podiet, med sig hade han en påse, ur denna påse tar han upp en overall, på ryggen snyggt sydd text Brevduveförbundet klubb 33 och en vacker duva, denna gjorde Svante för många år sedan i skolans syslöjd, berättar att han på den tiden var en av ”lärjungarna” till Elon Kjellberg – Lidköping klubb 33. Församlingen och Åke ställde sedan frågor som Svante svarade på, en av frågorna som tydligen ställts förut var: ”hur kommer det sig att sällan mister några duvor på tävlingarna”, något riktigt svar fick vi inte .. kanske Svante vill behålla svaret för sig själv 😉

Innan det var dags för lunch buffé så skulle prisbordet fördelas, Göran Banck och Åke Petersson var prisutdelare, årets Champion – Kalle Koreis var på semester och kunde därmed inte vara på plats och emotaga publikens jubel.
Det fördelades priser till Championatet, delsegrare, essduvor och inte minst till våra juniorer, en av våra duktiga juniorer – Isabelle var på plats för att ta emot sitt pris!

Årets Championat
1 pl Kalle Koreis 4967 p
2 pl Svante Persson 4963 p
3 pl Arkan Alazawi 4960 p

Årets Essduvor
1 pl Jerzy Gancarz 80 15 187 E 1986p
1 pl Kalle Koreis 80 16 049 A 1986p
3 pl Abbas Albedj 04 16 629 E 1985p

Final 1 Malmö 17juli
Väst
1 pl Åke Petersson 1309 mpm
Öst
1 pl Kalle Koreis 1428 mpm
Norr
1 pl Eva Dissanayake 1159 mpm

Final 2 Malmö 28 juli
Väst
1 pl Svante Persson 1292 mpm
Öst
1 pl Jerzy Gancarz 1341 mpm
Norr
1 pl Eva Dissanayake 1317 mpm
Samtliga pristagare fick stora applåder av församlingen, därmed var årets priser fördelade och en smakfull buffé väntade på oss!

När alla var mätta och belåtna så var det dags för dragningen i lotteriet, tre priser skulle fördelas, första priset en duva från en av Sveriges absolut bästa genom tiderna – Bengt Nordstrand!
Övriga priser var presentkort från Ravi samt ungduva från Bo Lindqvist!
Isabelle W Sandberg och Jeanette Persson såg till att dragningen av lotterna blev gjort ordentligt!
Vinnaren av duvan blev Nille Perera som även vinner presentkortet från Ravi och kan därmed förse sig med bra produkter!
Vinnaren av ungduvan blev en ny medlem från Västerås som jag så småningom hoppas kunna vid säga namn.
Auktionen på duvor skänkta av Kalle Koreis, Lars Åke Nilsson, Lennart Sörensson, Natural Avelsslag(BF Billingen), Bengt Nordstrand, Svante Persson, Stig Andersson, Lasse Löfgren, R&T Olsson, Hans Pettersson.
Den som svingade klubban och såg till att det blev bra bud på auktionsduvorna var den eminenta Sven Hägg!

Även trevliga tillställningar har sitt slut, alliansträffen är för denna gång över, Åke Petersson tackar oss medlemmar och de tillresta kamraterna samt att vi nästa höst möts åter igen på en ny givande träff, denna gång i Nyköpings BK 80 regi!
Ett stort tack till de som skänkt duvor och priser, köpt duvor och lotter samt till alla som förgyllde denna dag och vi får inte glömma Ravi Dissanayake som hade fyllt sin släpkärra med duvprylar som vi kunde köpa!!

Bra arrangerat – BF BILLINGEN!!

Lasse Löfgren